Διαβάστε τον οικολογικό οδηγό μας για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των πινέλων και των ρολών σας.

  1. Βρίσκεστε στη μέση του βαψίματος και θέλετε να διατηρήσετε τα πινέλα σας σαν καινούργια κατά τη διάρκεια της νύχτας; Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να τα καθαρίσετε προσεκτικά. Απλώς τυλίξτε την άκρη του πινέλου και του ρολού με μεμβράνη ή με μία σακούλα. Κλείστε ερμητικά τη σακούλα γύρω από το χερούλι με κολλητική ταινία και αποθηκεύστε την σε χώρο χωρίς υγρασία για έως δύο μέρες.
  2. Αφού ολοκληρώσατε το βάψιμο πρέπει να καθαρίσετε σωστά τα πινέλα και τα ρολά σας. Πρώτα, αφαιρέστε όσο περισσότερο χρώμα μπορείτε.
  3. Αν χρησιμοποιήσατε χρώματα νερού, απλώς μουλιάστε το πινέλο ή το ρολό σας σε ζεστό νερό για περίπου 2 ώρες. Στεγνώστε τα με ένα καθαρό ύφασμα και φυλάξτε τα σε χώρο χωρίς υγρασία για μελλοντική χρήση.
  4. Χρησιμοποιήσατε χρώματα διαλυτικού; Βάλτε μια μικρή ποσότητα διαλυτικού σε ένα βάζο ή δοχείο και αναδέψτε με το πινέλο κόντρα στα τοιχώματα, έτσι ώστε το καθαριστικό να φτάσει μέχρι τη βάση των τριχών. Μουλιάστε για περίπου 2 ώρες, στεγνώστε με ένα καθαρό ύφασμα και φυλάξτε σε χώρο χωρίς υγρασία για μελλοντική χρήση.
  5. Δεν πρέπει να ρίχνετε διαλυτικό στο νεροχύτη. Όταν τελειώσετε το καθάρισμα των πινέλων σας, βάλτε ένα καπάκι στο βάζο ή στο δοχείο και αφήστε το για 24 ώρες. Όταν το χρώμα καθίσει στον πάτο, μπορείτε να ρίξετε το υπόλοιπο διαλυτικό στο μπουκάλι για μελλοντική χρήση. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς στο βάζο πριν το  απορρίψετε στα σκουπίδια. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσο πιο μικρό βάζο ή δοχείο μπορείτε για να διατηρήσετε τη χρήση του διαλυτικού στο ελάχιστο – ο πλανήτης θα σας ευχαριστεί!

πηγή vivechrom.gr

preloader