• Όταν διαλέγετε απόχρωση για εξωτερικό χώρο, πρέπει να γνωρίζετε ότι η απόχρωση παρουσία ηλιακού φωτός φαίνεται πιο ανοιχτή. Διαλέξτε σκουρότερη απόχρωση.
  • Όταν διαλέγετε απόχρωση για εσωτερικό χώρο πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σκιές και η απουσία άπλετου φωτός κάνουν την απόχρωση να φαίνεται πιο σκούρα και πιο γκρίζα. Διαλέξτε πιο ανοιχτή απόχρωση.

Tip:

Ορισμένες πιο σκούρες αποχρώσεις ενδέχεται να απαιτούν περισσότερα στρώματα για πλήρη κάλυψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να αποφύγετε επιπλέον στρώματα αλλά και για να μειώσετε το κόστος, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ως πρώτο στρώμα μια πιο ανοιχτή απόχρωση της ίδιας οικογένειας χρωμάτων (ίδιο τόνο) που παράγεται από μια πιο αδιαφανή βάση ή, εναλλακτικά, μια μεσαία γκρι απόχρωση όπως το PCM1943 της παλέτας Premium Color Moods. Ένα γκρι αστάρι είναι πάντα ευνοϊκό εάν η επιφάνεια δεν έχει ασταρωθεί ακόμα.

ΣΤΙΛΠΝΟΤΗΤΑ (ΓΥΑΛΑΔΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ

Η αντίληψη που έχει το ανθρώπινο μάτι για μία απόχρωση, μπορεί να επηρεαστεί από τη στιλπνότητά του. Αλλά και η στιλπνότητα ενός χρώματος επηρεάζεται από την υφή και το πορώδες της επιφάνειας καθώς και από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες.

Τα γυαλιστερά χρώματα αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό το φως αποκαλύπτοντας τυχόν ατέλειες στην επιφάνεια, ενώ δεν απορροφούν ρύπους και μπορούν να καθαριστούν εύκολα.

Στα σατινέ και ημιμάτ υπάρχει συγκερασμός των ιδιοτήτων των γυαλιστερών και ματ, χωρίς ακρότητες δίνοντας μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο. Καθαρίζονται εύκολα και αποτελούν πολύ καλή λύση για τη βαφή χώρων που υπάρχουν παιδιά ή όπου υπάρχει έντονη καταπόνηση από τη χρήση.

Τα ματ ανακλούν το φως σε μικρό βαθμό και καταφέρνουν να καλύπτουν τις ατέλειες της επιφάνειας.

Το χρώμα των δύο επιφανειών μπορεί να φαίνεται το ίδιο αν παρατηρηθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες και ταυτόχρονα μπορεί να φαίνεται διαφορετικό εάν αλλάξουν αυτές οι συνθήκες. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται μεταμερισμός και μπορεί να αποδοθεί στους ακόλουθους λόγους:

– Η διαφορετική υφή των επιφανειών, που επηρεάζει την ποσότητα του ανακλώμενου φωτός από τις 2 επιφάνειες.

– Ο διαφορετικός φωτισμός.

– Συνδυασμός παραγόντων, που οδηγούν στην εμφάνιση του φαινομένου ότι η επιφάνεια βρίσκεται είτε σε μεγάλη είτε σε μικρή απόσταση.

πηγή vechro.gr

preloader